Αφροδισιολογία στο ΑγρίνιοΗ 
αφροδισιολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Τα νοσήματα αυτά μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Έχουν αναγνωριστεί περισσότερες από 20 παθήσεις που μεταδίδονται κατά τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο τα νοσήματα αυτά είναι δυνατόν να εμφανιστούν και με επαφή με το αίμα και τα βιολογικά υγρά ατόμου που νοσεί καθώς και κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα – αφροδίσια νοσήματα είναι δυνατόν να προσβάλλουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων δεδομένης της νεαρότερης ηλικίας έναρξης της σεξουαλικής ζωής, την εναλλαγή πολλών συντρόφων και τη λήψη πλημμελών μέτρων προστασίας. Ορισμένα από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι δυνατόν να μην εμφανίζουν κάποια ιδιαίτερη συμπτωματολογία, ωστόσο το άτομο που νοσεί να είναι μεταδοτικό. Παράλληλα, αρκετά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αν και είναι δυνατόν να έχουν ήπια συμπτωματολογία αν δεν θεραπευθούν και γίνουν χρόνια είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες και σοβαρές για την υγεία επιπλοκές.

Περισσότερο επιρρεπείς είναι οι γυναίκες με σοβαρές επιπλοκές που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε στείρωση ή καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Επιπλέον δυσάρεστες μπορεί να είναι οι συνέπειες και για το έμβρυο σε περίπτωση λοίμωξης της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού. Λοιμώξεις όπως χλαμύδια, σύφιλη, HIV, κονδυλώματα, ηπατίτιδες, τριχομονάδα κοκ είναι δυνατόν οδηγήσουν στη γέννηση ελλιποβαρών νεογνών, παιδιών με δυσμορφίες και με άλλα παροδικά ή μόνιμα προβλήματα υγείας. Υπεύθυνοι μικροοργανισμοί μπορεί να είναι είτε βακτήρια είτε ιοί είτε πρωτόζωα οπότε αντίστοιχη είναι και η θεραπεία.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε την σωστή προφύλαξη κατά τη σεξουαλική επαφή για να προλαμβάνουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα αλλά και νοσήματα τα οποία, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο σοβαρά, μπορούν να βλάψουν την υγεία αλλά και τη γονιμότητα μας.


Στον υψηλής αισθητικής ανακαινισμένο χώρο Plastic Beauty στο Αγρίνιο η γιατρός Μίκροβα Άντζυ αναλαμβάνει τις εξής θεραπείες: 

  • Ιονεγείς Λοιμώξεις (ιός HPV)
  • Κολπίτιδες
  • Έρπης γεννητικών οργάνων
  • Κονδυλώματα
  • Μολυσματική Τέρμινθος
  • Γονόρροια (Βλενόρροια)
  • Σύφιλη κ.α.